Suplimente pentru planificarea sarcinii

Viitoarele mamici trebuie sa isi planuiasca cu minutiozitate atat perioada sarcinii, cat si lunile anterioare, astfel incat organismul lor sa fie pregatit. Bineinteles, planul se alcatuieste impreuna cu medicul, iar un stil de viata cat mai sanatos este esential, motiv pentru care sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa se tina cont. Asadar, in dieta trebuie incluse mai multe tipuri de vitamine, pentru a ajunge la greutatea ideala pe perioada sarcinii, insa si pentru a asigura aportul necesar de nutrienti pentru ca bebelusii sa se dezvolte in conditii optime. In plus, nu trebuie sa lipseasca proteinele animale si vegetale, glucidele si toate mineralele benefice organismului, intrucat toate pot influenta dezvoltarea fatului.

Dieta sanatoasa
De exemplu, acidul folic este esential pentru ca reduce considerabil riscul de aparitie al unor defecte al tubului neural al bebelusilor, insa scade si riscul de avort sau de nastere prematura. Asadar, planul alimentar trebuie sa includa produse bogate in acid folic, dar si in vitaminele B6 si B12 care duc la evitarea mai multor probleme precum anemia sau neuropatia periferica. In acelasi timp, vitamina C este recomandata viitoarelor mamici care au fost fumatoare, vitamina D pentru a absoarbe mai bine calciul, iar vitamina A pentru a preveni malformatiile.

Suplimente
Bineinteles, din alimentele consumate nu pot fi preluate cantitatile necesare ale acestor substante, motiv pentru care medicii vor recomanda intotdeauna administrarea unor suplimente pentru planificarea sarcinii. Femibion propune o serie de suplimente ideale atat pentru perioada sarcinii, cat si inainte, astfel incat organismul fiecarei femei sa fie bine pregatit. In schimb, este important de stiut ca acestea nu inlocuiesc mesele, ci doar le completeaza, iar administrarea lor trebuie sa se faca doar sub atenta supraveghere a medicului. Acestea sunt impartite pentru anumite perioade ale sarcinii, intrucat anumite momente impun necesitatea suplimentara a unor vitamine, minerale si nutrienti.