Tratamente revolutionare care iti pot salva viata

Fiecare organ si tesut din corp este alcatuit dintr-o multime de celule stem care se afla in fazele initiale ale dezvoltarii, iar acestea se diferentiaza de toate celelalte prin faptul ca au abilitatea de a se regenera si se pot capata diferite alte functii. Cu alte cuvinte, celulele stem pot repara sau inlocui tesuturile din organismul nostru, ajutand sa ne vindecam in urma a diferite afectiuni si accidente. De exemplu, tesuturile pielii sunt inlocuite periodic, iar acest proces nu ar putea avea loc fara celulele stem. Aflate in primele faze ale dezvoltarii, celulele stem au posibilitatea de a se transforma in diferite tipuri de celule ale corpului, fiind embrionare, adica nu au un rol specific, insa pot fi specializate sa ajute peste 250 de tipuri de celule de la cele ale oaselor, muschilor, pielii, inimii, creierului si nu numai, fiind pluripotente.
Tratamente
Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca celulele stem pot fi folosite atat pentru tratarea loviturilor, dar si a afectiunilor intrucat stimuleaza organismul sa se regenereze, astfel ca transplanturile de maduva osoasa in acest sens au avut loc de pest 50 de ani. Procedurile se bazeaza pe faptul ca celulele stem din organismul bolnavilor de cancer, leucemie si multe altele au fost afectate, motiv pentru care nu mai sunt eficiente. In ziua de azi se cauta noi modalitati prin care celulele stem pot ajuta la tratarea mai multor probleme, inclusiv la nivelul ochilor, creierului si altor organe.
Diferite surse
Celulele stem pot fi recoltate din mai multe zone ale corpului, iar pe masura ce acestea se maturizeaza dobandesc anumite functii speciale, motiv pentru care sunt impuse limitari din acest punct de vedere deoarece nu pot fi „programate” sa ajute la tratarea a diferite probleme. Cu alte cuvinte, acestea pot ajuta doar la regenerarea tipurilor de celule similare cu cele in zona in care se regasesc.
In schimb, celulele stem embrionare sunt cunoscute pentru faptul ca sunt pluripotente, ceea ce presupune ca pot genera orice tip de celule si de tesut, motiv pentru care sunt considerate foarte valoroase in nenumarate tratamente, dar si pentru ca pot fi studiate indeaproape de oamenii de stiinta pentru a face noi descoperiri. Cu siguranta celulele stem au adus o revolutie in sistemul medical si cu toate ca acestea sunt folosite de mai bine de 50 de ani, inca nu s-a atins potentialul maxim, pentru ca exista multe alte tipuri de afectiuni care se asteapta sa poata fi tratate.
Recoltare
Oricine poate apela la www.stemsure.ro pentru a afla mai multe despre recoltarea celulelor stem, insa cele din sangele cordonului ombilical sunt cunoscute pentru faptul ca sunt bogate, iar procedura de prelevare este foarte simpla si se pune in aplicare in cel mai scurt timp.