Afla acum cat timp pot fi stocate celulele stem

In prezent Stem Sure este singura companie care dispune de o banca privata de celule stem in Romania, care ofera parintilor procesare si stocare a ambele tipuri celulare (celule stem hematopoietice din sangele cordonului ombilical si mezenchimale din tesutul de cordon ombilical) si care, in plus, sa ofere acces parintilor la servicii de procesare si stocare a celulelor stem intr-un laborator ce detine acreditarea JACIE pentru procesarea celulelor stem - laboratorul bancii Biovault din Marea Britanie.
De ce sa folosesti o astfel de banca
Celulele stem recoltate din placenta sau cordonul ombilical reprezinta o siguranta pentru viitorul copilului dumneavoastra. Desi celulele stem pot fi recoltate de la toti adultii sanatosi din maduva osoasa sau sange, celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical pot fi recoltate si stocate doar la nastere, iar sangele din cordonul ombilical este utilizat în prezent pentru tratamentul a peste 80 de boli. De exemplu, atunci cand cineva contracteaza o boala care trebuie tratata cu chimioterapie sau radiatii, exista o probabilitate ridicata ca tratamentul sa aiba un impact negativ asupra sistemului imunitar. Un tip particular de celule stem gasite in sangele din cordonul ombilical este folosit pentru a sustine si repopula celulele din sange si din sistemul imunitar. Astfel, stocarea de celule stem colectate din cordonul ombilical intr-o banca specializata se va dovedi a fi asul din maneca in cazul situatiilor neprevazute ale vietii.  
O investitie pentru sanatatea viitoare a familiei
Valoarea sanatatii si importanta acesteia asupra calitatii vietii sunt dificil de cuantificat în termeni financiari. Pentru cei mai multi dintre noi sanatatea este de nepretuit. La fel ca economisirea pentru pensionare atunci cand sunteti tanar sau cumpararea unei asigurari de sanatate atunci cand sunteti perfect sanatos, beneficiile sangelui din cordonul ombilical nu sunt intotdeauna imediate si pot parea nefolositoare sau pentru situatii mult prea indepartate in timp pentru a va îngrijora.
Adesea, importanta celulelor stem din cordonul ombilical este inteleasa de cei care au membri apropiati ai familiei care sufera de afectiuni ereditare sau boli precum leucemia, Alzheimer sau care se confrunta cu efectele unui accident vascular cerebral si viseaza la ziua în care vor exista modalitati mai bune de a trata aceste conditii.
In aceste cazuri este important sa ne amintim ca bolile pe care le trateaza sângele din cordonul ombilical pot afecta viata oricui indiferent de varsta, sex, statut social. In acele momente, „investitia” intr-o banca de celule stem se va dovedi a fi salvatoare, cu atat mai mult cu cat potentialul adevarat a celulelor stem in medicina este cercetat in continuare, asteptandu-se ca diversitatea si numarul bolilor si afectiunilor ce pot fi tratate cu celule stem sa creasca. Viitoarele tratamente vizeaza utilizarea sangelui din cordonul ombilical pentru tratarea accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor de inima, diabet si a altor terapii regenerative.